HTML

Szoba Van Kiadó

könyvek

Friss topikok

  • arvisura: Mit hozunk, s mit viszünk magunkkal a fizikai létből? Az élet célja: "a küzdés maga"? Ha rohamosan... (2009.10.30. 22:15) Halottak napjára

Linkblog

Romantika

2009.12.23. 08:41 szobavankiado

 

Az emlékek őrzője
Kim Edwards
Partvonal Kiadó
 
A kiadó
 
Amikor dr. David Henry felfigyel egy szőke szépségre egy belvárosi áruház liftjében, rögtön tudja, hogy találkozniuk kell. Három hónap múlva örök hűséget esküsznek egymásnak, és Norah hamarosan első gyermeküket hordja a szíve alatt. Úgy tűnik, semmi sem állhat közös boldogságuk útjába, semmi sem teheti próbára szerelmüket. Aztán egy márciusi éjszakán David Henry olyan döntést hoz, amely örökre megváltoztatja a család életét.
 
 
 
A történet egy téli éjszakán kezdődik 1964-ben, amikor a tomboló hóvihar arra kényszeríti dr. David Henryt, hogy maga segítse világra születendő gyermekét. Felesége egy tökéletesen egészséges kisfiúnak ad életet, majd pár percre rá, világra hoz még egy kisbabát... egy Down-kóros kislányt. Dr. David Henry meghozza azt a végzetes döntést, amely egész életében kísérteni fogja, s amely lassacskán tönkreteszi mindnyájuk életét: arra kéri a szülésnél segédkező Caroline nővért, hogy vigye el az újszülöttet egy intézetbe, ahol sérült gyermekeket gondoznak. A nő azonban képtelen ott hagyni a csecsemőt, eltűnik a városból, és sajátjaként neveli fel a kislányt.
A megtörtént eseményeken alapuló szívbemarkoló történetben Kim Edwards a bánat és a szeretet megfoghatatlan rejtélyeit, a pusztításra és gyógyításra egyaránt alkalmas igazság hatalmát boncolgatja.
A történet kissé keserédes számomra. Egy fiatal idilli pár első gyermeküket várja a 60-as évek Amerikájában. Jómódú pár, imádják egymást. Ám a szülés közben komplikációk lépnek fel és az apa (aki mellesleg orvos és ő vezeti le a szülést) olyan döntést hoz egy pillanat alatt, ami örökre megváltoztatja a család minden tagjának életét sőt, másokét is. Egyetlen döntés mi mindent indít el....hihetetlen! A könyv nyomon követi a család életét és visszatekint a múltba is, azért hogy megértsük mi vezette az apát abban a sorsdöntő pillanatban. S hogy happy end-e ez a történet azt rátok bízom, döntsétek el ti. A történet mellett kiemelkedő szerepe van annak hogy jól ábrázolja az írónő a mozgatórugókat! Tanulságos olvasmány.
A TÖKÉLETESSÉG milyen bonyolult. Nem mindig tökéletes, ami annak látszik. Hiszen itt egy család, apa- anya- gyerek, akik igazán boldogok lehetnének, de nem azok. És itt egy másik család, anya, aki nem az anya, apa, aki nem az apa, és egy sérült gyermek, aki segít meglátnunk az élet értelmét. És náluk lakik a boldogság.
A megtörtént eseményeken alapuló szívbemarkoló történetben Kim Edwards a bánat és a szeretet megfoghatatlan rejtélyeit, a pusztításra és gyógyításra egyaránt alkalmas igazság hatalmát boncolgatja
 
Kerekes Tamás
„Már eddig is túl sok ember halt bele,
hogy nem olvasott elég Kerekes Tamás-t.”
Magyar Irodalom Rt.
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szobavankiado.blog.hu/api/trackback/id/tr631617333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása